آسانسور

نحوه بارگذاری و توزیع بار آسانسور در سازه

shassi شرکت فرازجم ساحل از سال 1389؛ طراحی، نصب، سرویس دوره‌ای و استانداردسازی انواع آسانسور و اجرای سیستم برق خورشیدی در مازندران و فریدونکنار. مشاوره فنی: ۰۹۱۱۳۱۱۸۹۹۰
نحوه بارگذاری و توزیع بار آسانسور در سازه

نحوه بارگذاری و توزیع بار آسانسور در سازه

مقدار توزیع بار آسانسور بستگی به نوع آسانسور انتخابی دارد. برای بدست آوردن وزن آسانسور با توجه به ظرفیت آن بایستی به جدول شماره 1 پیوست 2مبحث پانزدهم مقررات ملی ساختمان ( آسانسور ها و پله برقی ) مراجعه نمایید.

براساس بندی در همین آیین نامه بایستی کلیه نیروی های وارده به سازه بر اثر آسانسور برای لحاظ نمودن ضربه های دینامیکی 100% افزایش یابد. البته این بار نسبت به بقیه بارهای وارد بر سازه زیاد نیست . میزان بار زنده برابر 400 و میزان بار مرده توسط مشخصات فنی شرکت سازنده مشخص میشود که می توان بصورت عمومی برای ساختمانهای 5 طبقه تا 1000 کیلو در نظر گرفت و این بارها به نبشی ها و از اونجا به چاله آسانسور انتقال پیدا میکنند. و در نهایت بار آسانسور را باید تنها به صورت 4 بار متمرکز به ستون های دور باکس آسانسور (نبشی ها) در طبقه آخر(خرپشته) اعمال نمود.

نحوه انتقال بار آسانسور: در عمل نیروی آسانسور بین تیرهایی که در اطراف داکت قرار داده میشوند و شاستی آسانسور هم به این تیر ها متصل می گردد منتقل می گردد اما از لحاظ فنی در اتاقک آسانسور تکیه گاه هایی که در اطراف حفره آسانسور قراردارند و نیروی وزن اتاقک به این تکیه گاه ها وارد می شود نیروی کلی را تحمل می نمایند. آسانسورهای معمولی از چهار عدد نبشی برای دور باکس آسانسور استفاده میشود. این نبشی ها در تراز طبقات به تیرهای سقف مهار میگردند.

اتصال آسانسور به سازه: سازه آسانسور تنها از یک وجه به سازه اصلی متصل است. برای طراحی اتصالات آسانسور جدولی داریم که مثلاً میگه اگه ظرفیت آسانسور ما 6 یا 8 نفره هست از چه نبشی، از چه ریل راهنمایی، از چه براکتی و … استفاده کنیم.

در مورد نحوه اتصال: بصورت عمومی در ساختمانهای بتنی با قرار دادن plate تویتیر یا هر جایی که قابلیت اتصال داره بوسیله شاخک هایی نبشی های آسانسور رو به اونها جوش میکنند . نبشي فقط نقش ريل دارد و باربر نيست. سازه آسانسور به مهاربند نياز ندارد يك ديافراگم داريم با باري محوري كه توسط كابل تحمل ميشود و به تیرهای دور باکس واقع در خرپشته وارد منتقل میشود. معمولا از مدل سازی اثر اسانسور در etabs صرف نظر میشود .چون سازه آسانسور کاملا جدا از سازه می باشد بهتر است فنداسیون آن نیز بصورت جداگانه طراحی شود. چاله آسانسور باید در تمامی موارد تعبیه گردد و در طراحی پی باید محل چاله آسانسور در نظر گرفته شود.

درباره هادی شیرزاد

موسس و مدیر دو شرکت فرازجم کناره و شرکت فرازجم ساحل کناره. 15 سال سابقه مدیریتی در صنعت آسانسور. عضو هیئت مدیره انجمن آسانسور و پله برقی استان مازندران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *