خانه » خانه هوشمند » ابداع کلکتورهای جدید آبگرمکن خورشیدی

ابداع کلکتورهای جدید آبگرمکن خورشیدی

کلکتور آبگرمکن خورشیدی
آبگرمکن خورشیدی

محققان بنیاد ملی نخبگان آذربایجان غربی موفق به طراحی و ساخت سیستم آبگرمکن خورشیدی شدند که با کلکتورهای سهموی مرکب، بدون نیاز به ردیابی نور می‌تواند با نور خورشید در تمام روز، بیشترین انرژی را برای گرم کردن و شیرین‌سازی آب دریافت کند.
به گزارش ConsBank‌ به نقل از ایسنا، مهندس حجت حسین‌زاده، مدیرعامل شرکت سازنده این دستگاه و مجری طرح اظهار کرد: این دستگاه، انرژی حرارتی خورشید را با استفاده از کلکتور سهموی مرکب در نقطه کانونی متمرکز کرده و باعث افزایش حرارت در نقطه کانونی می‌شود تا با عبور آب از این نقطه، دمای آب نیز افزایش پیدا کند.

وی با بیان این که بر خلاف دیگر آبگرمکن‌ خورشیدی این دستگاه می‌تواند تمام آب ورودی را تصفیه کرده و شیرین کند، افزود: مهمترین نوآوری‌های موجود در این طرح نوع خاص طراحی و ساخت کلکتورها بوده که برای نخستین بار در سطح دنیا به این شکل طراحی شده است؛ به گونه‌ای که بدون نیاز به ردیابی خورشید، انرژی حرارتی خورشید را همیشه در نقطه کانونی متمرکز می‌کند. کاهش سطح جایگیری سیستم‌های دارای ردیاب خورشیدی به نصف و کاهش هزینه‌های ساخت و نگهداری در حد بسیار بالا از ویژگی‌های این دستگاه است.
حسین‌زاده درباره چگونگی اجرای عملیات شیرین‌سازی و گرم کردن آب شور در این سیستم‌ها اظهار کرد: هنگامی که آب شور وارد این سیستم شده، با عبور از لوله‌هایی که توسط انرژی خورشیدی گرم شده‌اند و با تنظیم درجه حرارت دلخواه آب خروجی از سیستم به میزان دلخواه کاربر، گرم می‌شوند.
وی ادامه داد: برای شیرین سازی آب ورودی توسط این سیستم‌های کلکتور خورشیدی، ابتدا حرارت جذب شده از انرژی خورشید که در حدود ۵۰۰ تا ۶۰۰ درجه سانتیگراد است را به کوره خلاء انتقال می‌دهیم که نهایتا در محفظه سوپر هیت و با وجود دمای بالای ۱۱۰۰ درجه سانتیگراد و فشار پایین هوا، به سرعت و به صورت آنی آب تبخیر می‌شود. همچنین نمک‌های تصفیه شده از آب ورودی به صورت کریستالی در محفظه باقی مانده که هم به عنوان نمک دریا و هم برای برخی مصارف نظامی کاربرد دارد.
مدیرعامل شرکت سازنده این دستگاه با بیان این که این پروژه با همکاری مرکز رشد دانشگاه تبریز و حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری انجام شده است، به ایسنا گفت: این طرح دارای شماره گواهی ثبت اختراع و تأییدیه های علمی لازم است. همچنین چند نمونه خانگی و صنعتی از این آب گرمکن‌های خورشیدی را با ظرفیت‌های مختلف ساخته‌ایم و در حال حاضر درصددیم تا با تست و آزمایش یکی دیگر از نمونه‌های صنعتی ۳۰۰ لیتری در آب‌های خلیج فارس آن را برای تولید انبوه آماده کنیم.
حسین‌زاده در پایان با اشاره به این که کاربرد اصلی این دستگاه‌ها در استخرها، مجتمع‌های مسکونی، مرغداری‌ها، کارگاه‌ها و کارخانجات، مدارس و تمامی مجموعه‌هایی است که نیاز به آب گرم یا بخار آب دارند، تصریح کرد: برخی از نمونه‌های تست شده این دستگاه با سرمایه گذاری ۳۵ میلیون تومانی از مرحله تحقیقات به مرحله تولید انبوه رسیده است و هم اکنون بازاریابی این دستگاه در سطح کشور شروع شده که به علت قیمت بسیار پایین و قابلیت اتصال به آب شهری بطور مستقیم، استقبال خوبی از این دستگاه شده است.

عضویت در کانال تلگرام

درباره ی شرکت فرازجم کناره

اولین شرکت ارائه دهنده آموزش عملی و حرفه ای آسانسور در شمال کشور

یک دیدگاه

  1. باسلام
    قیمت این آبگرمکن چقدر است؟
    سوال دیگر اینکه چرا آب را شیرین می کنید؟مگر حتما آب آبگرمکن باید شیرین باشد؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *